FeaturedLifestyle

Sunt valori perene, care trec dincolo de conjuncturi.

Să nu cumva să pomenim, oficial, despre poziția României în august 1968, după invazia trupelor Tratatului de la Varșovia-fără cele românești!- în Cehoslovacia. Era momentul în care se punea punct unei încercări de liberalizare a regimurilor comuniste de tip sovietic.

Discursul lui Ceaușescu, din fața sediului CC al PCR, a fost important din două motive. Primul privea reconcilierea româno-română, după anii dictaturii staliniste. Nu uitați că ultimii deținuți politici fuseseră eliberați în 1964. Acest eveniment a reunit, într-un fel, națiunea română.

Al doilea motiv pentru care este important este pentru că pune niște probleme de principiu în ceea ce privește elementele care stau la baza relațiilor dintre state și națiuni, atât în lagărul socialist, în Europa, dar și la nivel global. Ceea ce spunea el(de fapt, ce spuneau planificatorii de politică externă, care chiar gândeau, indiferent ce spun niște idioți azi) este perfect valabil și azi. Sunt valori perene, care trec dincolo de conjuncturi.

Vă dați seama că, țară ocupată fiind, din nou, acum, și în plin război româno-român, a pomeni de acel moment de demnitate națională, care a fost dincolo de Ceaușescu și de PCR, este periculos să dai idei oamenilor. Să-și pună întrebări despre starea mizerabilă de azi a națiunii. Mai bine s-o ținem langa cu eroii martiri ai Revoluției Muii.

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button