FeaturedIstorie

Să vedem: De fapt, ce produce FB? Nimic!

Să vedem: De fapt, ce produce FB? Nimic! A trăit doar din vânzarea datelor personale ale utilizatorilor, cu, dar mai ales fără, voia lor. Acum, când nu mai poate face asta așa ușor, când scade dramatic numărul de noi conturi, când te părăsesc și vechii utilizatori, când nu mai curge publicitatea, s-a cam terminat. Nu poți pierde 100 de miliarde de dolari din capitalizarea pe Bursă în doar câteva ore doar din ”ajustarea rațională a portofoliului”. Asta seamănă a panică!

Scriam cândva că, pentru prima oară în istorie, se câștigă, și încă foarte mult! din producția de bunuri simbolice, mai precis din informația atașată bunului material. Un soi de dualitate undă-corpuscul. Numai că, pentru a vinde informația, trebuie să existe acel ceva purtător de informație. Asta pățește acum FB. Arătând limitele economiei bunurilor simbolice, o economie care a dat buzna peste noi acum vreo două decenii, odată cu frenezia Dot-comurilor.

Nu știu dacă Trump are, sau nu, dreptate. El e mai mult cu cărămida și mistria, și mai puțin cu zero și unu. Cert este că se duse dracului și revoluția IT. Se banaliză. Trecu în rând cu celelalte. Trebuie să se integreze în peisaj. S-a terminat cu excepționalismul ei! Oricum ar fi, Țucămberg, tată, suntem alături de tine! Hai, curaj! Cu un faliment toți suntem datori! Până și pentru iRealitatea e valabilă asta! Orhidel! A venit vremea! Scoate și tu banu!

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button