Oricum, nouă când ne e bine, ne e rău, și când ne e rău, ne e bine. Popor manipulato-dependent…

04 octombrie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Cine mai zice că există vreo legătură între cursul de schimb și starea economiei românești primește o flegmă între ochi! Păi, în plină criză economică leul stătea băț, ba chiar se aprecia, deși aveam creștere economică negativă, șomaj, grămadă, datorii, morman, inflație babană, taxe mari, și tot așa.

Acum avem creștere economică zdravănă, bazată pe industrie și agricultură, nu pe consum, cum repetă toți papagalii, datoria publică a scăzut, rezervele valutare sunt peste optim, intră bani în țară, prin investiții, prin remiteri de la cei ce lucrează afară. Deficitul de cont curent nu are de ce fi o problemă, de vreme ce exportul crește și el. Cu toate astea cursul o ia la vale.

N-am înțeles sensul intervenției BNR, dar niște unii sunt al dracului de fericiți. Din motive diferite. O parte pentru că fac bani, cealaltă parte pentru că are muniție să tragă în guvern. Oricum, nouă când ne e bine, ne e rău, și când ne e rău, ne e bine. Popor manipulato-dependent…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign