FeaturedIstorie

Nimic mai fals!

de Constantin Gheorghe

Se tot bate monedă pe faptul că românul este lipsit de inițiativă, că nu începe mici afaceri. Nimic mai fals! Românii ar putea face infinit mai mult decât fac, în materie de inițiativă. Le lipsesc două lucruri esențiale: acces la finanțare și acces la piață. Noi, când am privatizat ca tembelii tot ce se putea privatiza, am vândut, de fapt, piață. Mai mult, vezi campania de dedughenizare din București, dusă de traian băsescu cu o violență de care nimeni nu s-a interesat, am distrus concurența locală și am promovat interesele rețelelor de hipermarketuri din Occident. Unde mai vedeți hipermarketuri uriașe în buricul marilor orașe?

Aveam rețeaua ”Gostat”. S-a dus! Aveam rețeaua ”Alimentara”. S-a dus! Aveam rețeaua ”Coop”. S-a dus! Aveam rețeaua ”Plafar”. S-a dus! Aveam rețeaua ”Aprozar”. S-a dus și ea! Localurile în care funcționau au ajuns pe mâna unor șmecheri, care distrug, la rândul lor, producția autohtonă, prin politica de chirii. Și tot așa.

Din producătorii locali de piese auto au supraviețuit doi: ElBa, la Timișoara-deși nu cred că mai furnizează piese pentru Dacia-și Rombat, la Bistrița. În rest, ales bules! Producătorii de bunuri de larg consum sunt morți. De electronice și electrocasnice, la fel. Spuneți-mi un singur produs românesc, creat și fabricat de români după 1989!

Așa că toată campania asta pe tema: ”sunteți săraci pentru că nu vreți să faceți nimic!” este de o perfectă ticăloșie.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button