Lipsa de încredere a românilor în români

10 noiembrie 2015 destin valah Istorie

Am asistat zilele astea la isteria trasferării în străinătate a răniților de la Colectiv. Nu spun că medicii din România ar fi mult mai buni decât cei din țările occidentale, dar nici foarte slabi nu sunt.

Însă nu există nici un fel de încredere că în România se face tot ce se poate. Am văzut câteva relatări care arătau că echipele de medici veniți din alte țări își ”alegeau” răniții pe care să-i trateze. Este aiurea și pentru ei, să vină ca mari experți și să le moară pacientul, le mai taie din prestigiu. În schimb medicii români nu prea au privilegiul de a-și putea alege pacientul cu cele mai mari șanse de supraviețuire, trebuie să-i trateze pe toți.

Și apoi apare presiunea părinților și mass-media care se potrivește perfect cu lipsa de încredere a românilor în tot ce este românesc. Lipsă de încredere bazată pe numeroase experiențe trecute și care nu este total neîntemeiată.

Încă o dovadă că avem foarte multe probleme de rezolvat.

http://www.kishiniov.eu/ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign