FeaturedLifestyle

Liber profesioniştii din România sunt cei mai nemulţumiţi din UE de munca lor

Aproape jumătate (48%) dintre liber profesioniştii Uniunii Europene se declarau, în 2017, „foarte satisfăcuţi” de locul lor de muncă, însă acest grad de satisfacţie variază foarte mult între statele membre de la un vârf de 83% în Suedia până la un minim de 19% în România, arată datele publicate luni de Eurostat.

Anul trecut, în Uniunea Europeană erau 228 de milioane de persoane angajate şi aproximativ 33 de milioane (14%) erau liber profesionişti. În România, din cei 8,967 milioane de persoane angajate erau 1,744 milioane de liber profesionişti.

În trei state membre, peste 80% dintre liber profesionişti se declarau „foarte satisfăcuţi” de locul lor de muncă: Suedia (83%), Malta (82%) şi Danemarca (81%). În alte 21 de state membre, proporţia liber profesioniştilor care se declară”foarte satisfăcuţi” de locul lor de muncă variază între 30% şi 70%.

În sfârşit, în patru state membre proporţia liber profesioniştilor care se declară”foarte satisfăcuţi” de locul lor de muncă este mai mică de 30%, respectiv Bulgaria (puţin sub 30 %), Portugalia (29%), Cipru (26%) şi România (19 %). AGERPRES

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button