Editorial

Interviu cu Horia Constantinescu

Care este primul lucru care îți vine în minte când te gândești la Destin Valah?

Destinul tine de spirit si credinta! Valahii au urcat in nordul Europei si au aratat curaj si barbatie! Nu suntem un esec al unei majoritati metise! Suntem ce vrem sa fim, suntem coborati de pe Columna lui Traian si urcati inca in „carute” cu inchidere centralizata! Dar putem fi altfel, daca il mutam pe Dumnezeu din gura, in suflet!

Destinul il ai in teaca, dar trebuie scos si izbit de scutul indolentei si lenei majoritare! Trebuie smulsi taciunii din minte si suflet si aprinse alte minti si alte suflete!

Asa plec eu la lupta: putin lup, putin valah si impletitor de destine!

 

Cum definiți timpul orașului?

In contul fiecarei localitati, odata la 4 ani, se varsa 126.144.000 secunde! Primarul este administratorul acestei comori ireversibile! Cheltuie si nu poate pune la loc nimic, dar aici se vede iscusinta de gospodar! Timpul unei localitati este alchimia dintre secunda si devotament si transformarea acestora in aur pentru locuitori!

Suntem aproape de frumoasa dezordine a Asiei, condimentata cu apa de Mediterana si lasata la zvantat pe malul Marii Negre! Deja e tarziu pentru tabula rasa, dar nu pentru armonizare! Acest pitoresc de volume si forme trebuie umplut cu verdeata si flori, cu ambitia sadita in sufletul locuitorilor, de a ierta capra lui Gheorghe si de a iubi aproapele si curtea proprie!

De acum se poate vorbi de echilibru! Litoralul in ansamblu trebuie privit babilonic, aici merge asa, iar langa poate merge altfel!

 

Ce ai schimba, dacă ai putea, în domeniul în care îți desfășori activitatea?

Daca?! Pot schimba cu siguranta! Un punct fix si oprim universul, un pas mic pentru om, unul mare pentru omenire! Mentalitatea poate fi esenta schimbarii! Efortul conjugat al „colegilor” in sfintirea locului fiecaruia!

 

Cu ce anume poți influența viața celor din jurul tău?

Cu felul meu de a privi lumea, cu puterea exemplului faptelor bune, cu ganduri pozitive si cu optimism! Cand toata lumea fuge de, eu fug catre! Marsul catre victorie strange randurile, iar eu catre victorie ma indrept!

 

Când o să renunțăm la vorbe în politică și o să trecem la fapte?

Cand in politica vor intra doar oameni cu maini puternice, nu cu gura bogata! Trebuie promovat omul intreprinzator nu cel cu voce mieroasa! Cei care fac, nu latra, vorba zicalei cu cainele!

Nepotismul trebuie sa lase loc luptatorilor, nu rapsozilor! Cv-uri incarcate de legenda, nu de romante!

De ce suntem înclinați să judecăm o persoană în funcție de grupul social din care face parte? Aveți un proiect în care doriți să eradicați inechitatea socială?

Vad lumea si oamenii asemanatori vaselor comunicante, primind spre umplere si transmitand mai departe, pentru a echilibra. O societate bazata pe compensatie si generozitate. Aceasta comunitate mica va lasa sa se inmulteasca capra lui Gheorghe si, mai mult, o va lasa sa moara doar de batranete.

 

De ce s-a împământit ideea că anumite grupuri etnice nu pot fi integrate în societatea dominantă din care fac parte? Ce înțelegeți prin segregare socială și cum o diferențiați de separare?

Societatea este frumoasa alaturi de toate fiintele lasate de Dumnezeu sa traiasca! Societatea este bolnava, iar integrarea este cea care trebuie sa fie facuta corect!

Dictatura necesitatii, a altruismului, a harniciei, a viitorului!

 

Care sunt proiectele cele mai importante pentru Costinesti  pe care le veți susține sau le veți propune?

Nu ajunge un interviu! Dezvoltare, inviere, turism, generozitate, harnicie, pas cu pas!

Costinesti are un suflet enorm, impart in bucati: sufletele localnicilor! Ei sunt localitatea. Fara ei, localitatea este doar un nume pe harta

 

Ce anume considerați că reprezintă o punte de legătură într-o societate atât de diversificată și complexă?

Primarul

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button