FeaturedIstorie

Hai să le dăm bieților patroni un cadou de Crăciun! Că merită, la câte fac pentru angajați!

de Constantin Gheorghe

Ticăloșia presei românești(în cazul ăsta ZF):

”Dacă salariul minim rămâne la 1.050 de lei brut pe lună, angajatorul va avea un cost total de 1.292 de lei pe lună pentru ca fiecare angajat plătit la nivelul minim să primească „în mână” suma de 777 de lei.

Dacă salariul minim creşte la 1.200 de lei brut pe lună, compania va avea un cost total de 1.476 de lei pe lună pentru ca fiecare angajat să primească o sumă netă de 878 de lei pe lună.

Dacă salariul minim creşte la 1.200 de lei brut pe lună, dar angajatorul nu mai plăteşte contribuţii pentru diferenţa de 150 de lei, atunci costul total al angajatorului va fi de 1.525 de lei pe lună, cu 49 de lei mai mare. Atenţie însă: angajatorul va trebui să susţină – în costurile totale- inclusiv creşterea privind contribuţia angajatului la bugetul de stat, care se majorează de la 273 de lei (aferentă nivelului salarial de 1.050 de lei brut) la 322 de lei (pentru 1.200 de lei brut).”

Minciună! Salariul de referință este cel BRUT! Costurile totale ale angajatorului sunt salariul brut+partea sa din cheltuielile sociale, adică, pentru un brut de 1050, patronul plătește 242 de lei, iar angajatul, pentru un net de 777, plătește taxe și impozite de 273, partea sa fiind mai mare decât partea angajatorului.

Cum vă spuneam, marea manipulare este asta, că DOAR patronul plătește taxe și impozite, iar angajatul, nu! Asta pentru a justifica menținerea foarte jos a salariilor, și sărăcirea generală as românilor. Care or fi cheltuielile nemților, cu 1470 de euro, salariu minim brut? Pe care pot să le suporte în Germania, dar nu pot suporta în România un salariu minim de 265 de E!

Hai să le dăm bieților patroni un cadou de Crăciun! Că merită, la câte fac pentru angajați!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button