FeaturedNews

Efectele benefice ale cafelei verzi

Cafeaua arabica este specia de arbore de cafea cea mai răspândită şi mai apreciată, considerată prima specie de cafea care a fost cultivată, fiind prezentă în sud-vestul Etiopiei de mai bine de o mie de ani. Este preţuită pentru boabele sale de calitate superioară, de formă alungită şi culoare verzui-albăstruie. Cafeaua arabică are nevoie de soluri bogate în minerale şi o temperatură constantă de aproximativ 20 de grade Celsius. Ea creşte la o altitudine de peste 600 de metri.

Boabele măcinate de cafea verde arabica se folosesc cu succes în curele de slăbire şi detoxifiere datorită acidul clorogenic prezent în cantitate mare, substanţa-minune care vă ajută să slabiţi rapid şi sănătos. Acest acid stimulează arderea grăsimilor din organism, reduce absorbția de zahăr, scade glicemia şi poate împiedica formarea de noi depozite grase. Pentru preparare, se infuzează 10-12 grame de cafea verde la 100-150 ml de apă potabilă, care este încălzită până la o termperatura de 60-70 de grade Celsius.

Cafeaua verde este cafeaua crudă, neprăjită şi neprocesată, neprelucrată termic, având gust de cafea, dar având o aromă mult mai intensă. Băutura din cafeaua verde măcinată se aseamănă mai mult cu un ceai.

Proprietăţile cafelei verzi acoperă o arie largă de afecţiuni: luptă împotriva radicalilor liberi şi previne cancerul; ajută la eliminarea kilogramelor nedorite; acţionează ca un tonic pentru activitatea cerebrală; reduce stresul oxidativ cu 12%-16% şi astfel îmbătrânirea este amânată; acţionează ca un tonic general; diminuează riscul de diabet; ajută la detoxifierea ficatului; luptă cu bacteriile şi viruşii, având efecte antiinflamatoare, antipiretice şi antiseptice; scade colesterolul rău şi îl creşte pe cel bun; scade tensiunea arterială; elimină insomnia.

Sursă: Rador

Acasa

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button