E cineva mai bun ca tine? Nu e…

21 aprilie 2020 Andrei Slavuteanul Lifestyle

„E cineva mai bun ca tine? Nu e…
Lumina e-n geamul tau şi-n paharul tau cu apa. E-n ochii tăi.
Eşti ca un pom cu mugurii aprinşi. Lasa-ţi ramurile sa porneasca. Lasa-le sa mearga pana acolo unde singure se vor opri. Acolo face ramura fruct. Alte ramuri vor încolţi şi vor pleca în sus din trunchiul radacinilor tale.
Nu ieşi din sufletul tau, nu calatori cu alte suflete, ca in nişte barci fara lopeţi. Barca buna, cu lopeţile tari, e sufletul tau, e gandul tau. Pentru braţele tale numai sufletul tau are varste potrivite. Adevarul tau numai in tine se află şi numai limba ta il poate talcui. Fiecare om vorbeşte, cu glas deosebit, un grai deosebit. Minte cu minte nu se inţelege deplin, instrainată de graiuri. Tu eşti unul, şi ceilalţi sunt sute de mii de mii. Tu pe unul singur trebuie să il mantuieşti: pe tine. Pomul vede numai de cireaşa lui.
Lumea nu este aceea care se vede: aceea pe care ţi-o închipuieşti. Intra in inchipuirea ta adanc şi ieşi pe taramul celalalt: nu te dezlipi de închipuirea ta.
În tine se găseşte lumea întreaga, oglindită pe dinlauntru. Ceea ce cauţi în alţii, se afla pe masura înţelesului tău în tine, ratacitorule.
De ce pribegeşti in gradinile straine şi-ţi laşi florile neingrijite, şi, copacul tau, cu
omizi? Mireasma ta nu ţi se pare buna, fiindca nu o cunoşti, altoaiele tale ţi se par sterpe, semintele tale – goale, fiindca sunt ale tale. Gandeşte-te bine: e cineva mai bun ca tine? Nu e…”
Tudor Arghezi

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign