De ce este România o țară săracă?

29 mai 2016 destin valah Editorial, Istorie

Pentru că românii sunt ortodocși și leneși, pentru că productivitatea muncii este scăzută, pentru că am păstrat mentalități comuniste, pentru că suntem balcanici, pentru că am pierdut trenul dezvoltării europene, pentru că avem o legislație care respinge investițiile străine, pentru că suntem proști. Există explicații.

Eu am studiat puțin mai aprofundat problema și am ajuns la niște concluzii.

Ca să fii bogat trebuie să produci ceva, orice, ieftin și să-l vinzi scump. Iar ca să produci ieftin trebuie să ai la dispoziție materii prime ieftine, energie ieftină și cunoștințele necesare pentru a produce acel orice, plus piața de desfacere respectivă. Nu strică să ai și capacitatea militară de a apăra toate chestiile astea. Când îndeplinești fie și parțial aceste condiții vezi că începe să te caute lumea și să curgă banii la tine în țară.

Teoretic este simplu, practic este ceva mai dificil.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign