Dar au aflat!

14 februarie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

O poveste, mai veche, despre e-coli și despre cât de greu e să depistezi sursa unei îmbolnăviri în masă. În SUA s-a declanșat o epidemie, pe scară largă, în mai multe state, cu morți, mai ales în rândul bătrânilor. A început ancheta epidemiologică. Din aproape în aproape, dușmanul a fost descoperit: salata, livrată de undeva, din California, unde era o uriașă uzină de procesare. Doar că acolo, surpriză! Nici urmă de contaminare! Indivizii tratau salata pentru așa ceva! Urmează fermierii care livrau salată. Și aici, surpriză! Nimic! Minus o fermă. Care udase un lot de salată cu ape uzate, retratate. Nu foarte bine. Și care fusese contaminată cu e-coli. Toată tevatura a durat câteva luni. Dar au aflat! Asta nu i-a înviat pe morți. Dar a generat noi reguli și noi sisteme de siguranță.

PS: știu idioții care înjură că nu s-a aflat sursa infectării cât durează o analiză, care implică culturi de germeni? N-au făcut niciodată un exudat faringian? Sau o antibiogramă?

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign