FeaturedLifestyle

Ce trebuie sa stii ca sa faci o prima impresie cat mai buna

Stiai ca iti formezi prima impresie despre o persoana in mai putin de o secunda?
Psihologii numesc asta „feliere subtire”…
Cu siguranta ca vi s-a inamplat ca atunci cand cunoasteti pe cineva sa va dati seama inca din primele momente daca acel om va este agreabila sau nu.
prima impresie interviu angajare loc de muncaEi bine, in acele momente, faceti de fapt o „feliere subtire”, acest proces insemnand ca observati si analizati trasaturile si mimica celeilalte persoane pentru a va face o prima impresie.
Noile studii stiintifice spun ca un om poate decide ce fel de persoana esti in doar o zecime de secunda.
Asadar, fie ca este vorba de un interviu sau de o prima intalnire, va trebui sa-l impresionati pe omul din fata dumneavoastra literalmente intr-o clipita.
Cercetarile arata ca persoanele care mentin contactul vizual sunt percepute ca fiind mai inteligente pe cand cele care il evita par nesincere si mai putin constiincioase.
Totusi, nu este bine sa exagerati cu privirile insistente, altfel oamenii ar putea crede ca sunteti… ei bine, ciudati…
2Persoanele care vorbesc mai repede sunt percepute ca fiind mai competente.
De exemplu, in anii ’70, un grup de cercetatori a creat o serie de inregistrari cu voci sintetice si le-au dat participantilor sa le asculte, la diferite viteze.
Viteza mai mare de vorbire a facut participantii sa creada ca persoana care vorbeste este mai competenta.
Un alt studiu asemanator a aratat ca persoanele cu o viteza de vorbire mai mica sunt considerate a fi nesincere, mai putin fluente si mai putin persuasive.
Iata deci un truc excelent pentru a face o impresie buna atunci cand va duceti la un interviu.
Nu luati insa viteza prea mare ca riscati sa pareti prea emotionat sau sa va balbaiti.
Barbatii cu ochi caprui sunt perceputi ca fiind dominanti.
Se pare ca acest lucru nu se datoreaza culorii in sine, ci motivul este ca irisul de culoare maro apare numai la persoane cu anumite trasaturi ale fetei, ce creeaza senzatia de dominare.
In mod similar, un studiu a aratat ca barbatii care s-au ras pe cap par mai dominanti, mai inalti si mai puternici decat atunci cand aveau par.
Presupunand ca aceste rezultate sunt corecte, putem spune ca barbatii cu ochi caprui care sunt rasi pe cap au o imagine cu adevarat excelenta.
Iar daca nu ati luat pana acum in considerare optiunea de a va despodobi de podoaba capilara, poate ca nu ar o idee rea sa va ganditi si la asta. Vezi Bruce Willis.
Stilul personal si mimica sunt de asemenea factori ce influenteaza perceptia asupra oamenilor. In acest sens, femeile tatuate sunt privite ca fiind mai promiscue, iar persoanele cu piercinguri mai putin inteligente.
O tinuta eleganta si hainele de firma pot transmite ca persoana respectiva are un statut social inalt si influenta.
Ei bine, se pare ca, pentru a impresiona angajatorul sau o persoana de care sunteti interesat nu aveti nevoie decat de cateva milisecunde.
Totul, de la aspectul fizic, la gesturi si stil vestimentar pot influenta instantaneu parerea pe care si-o va face celalalt despre dumneavoastra.
Descurajator sau avantajos? Asteptam un studiu si despre acest lucru.

Acasa

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button