FeaturedIstorie

Câteva scurte observații, după un lung șir de eșece( :P ), fotbalistice, dar nu numai:

de Constantin Gheorghe

Câteva scurte observații, după un lung șir de eșece( 😛 ), fotbalistice, dar nu numai:

-Este evident că metodele clasice de selecție și de antrenament, în întreg sportul românesc, nu mai funcționează. Ele trebuie înlocuite rapid cu una infailibilă, care face minuni: denunțul.

-Ce i-a lipsit naționalei României la Campionatul European din Franța? Prezența, pe banca tehnică, a unui procuror DNA și a unui sereist, care să-l încadreze pe Tata Puiu, și să-i amintească, prin prezența lor, alternativa la viitorul luminos.

-Tehnocrații care ne conduc și-au propus să ne demonstreze că România poate funcționa și fără să fie guvernată. Administrația centrală e blocată, administrațiile locale nu există. Primarii, președinții de consilii județene, consiliile locale și județene, rezultate și rezultați din vechile alegeri au fost dizolvate, cele nou alese nu au fost constituite legal. Practic, nu are cine lua decizii, cu excepția prefecților, deși nici ăștia nu-s toți în firea lor. Președintele e cu capra la raze, premierul își caută loc de muncă la FAO, parcă, iar miniștrii trudesc din greu la întocmirea declarațiilor de avere.

-Una peste alta, e o minune că mai existăm, ca țară. Lupta bezmetică pentru putere a produs un blocaj instituțional generalizat. Suntem în regim de avarie. Dar nimănui nu-i pasă. Frica generalizată a învins. Doar că o țară nu poate fi guvernată prin teroare. Dacă nu mă credeți, priviți la felul în care arată totul în jurul nostru.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button