FeaturedNews

Care e frate treaba cu veganii.

Care e frate treaba cu veganii. Nu îi înțeleg și nu îi accept. Vegetarienii sunt un pic altfel – pot simpatiza cu ei fiindcă au o sensibilitate crescută pentru suferința animalelor și au ales să nu mănânce carne. Dar veganii merg un pas mai departe și nu mănâncă ouă și lapte.
Decizia asta nu poate să vină decât dintr-o convingere mistică-religioasă fiindcă nu există niciun motiv logic să nu mănânci produse de animale. Oul este embrionul găinii ejectat periodic când găina are ciclu. Efectiv nu îi pasă găinii că îi iei oul decât dacă s-a pus pe el la clocit.
Laptele vacii și al caprei trebuie muls altfel animalul suferă de o senzație de prea plin.
OK, nu îți plac fermele mari de mii de găini unde se produc ouă în condiții oribile. Cumpără ouă de la țărani! La țară găinile trăiesc în cea mai mare libertate – unele se plimbă pe marginea drumului. Vacile pleacă și se întorc aproape singure de la pășunea comunală.
Nu cunoști țărani? Mută-te la țară. Sunt mii de sate aproape goale unde terenul (și o casă veche) costă 3 cepe. Părăsește cutia ta de beton din oraș și mergi 30 km mai încolo la periferie unde poți mânca sănătos și în pace cu sensibilitățile tale. A, vrei să duci și o viață cosmopolită, și să faci cumpărături la supermarket, și să mănânci sănătos? Nu le poți avea pe toate.
Cel mai nasol este când veganii impun alegerile lor de viață asupra altora. Și mă refer mai ales la copiii lor. Nu există niciun motiv ca în dezvoltarea sa un copil să nu beneficieze de nutrienții din lapte, brânză și ouă.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button