are balta pește…

14 octombrie 2018 destin valah Lifestyle

Uraganul Michael pare să fi dat cea mai costisitoare lovitură din istorie US Air Force: baza aeriană Tyndall, din Florida, adăpostea 55 de avioane ”invizibile” F 22, la 339 de milioane de dolari bucata. 33 de avioane au fost dislocate la o altă bază. Restul de 22 se presupune că au fost distruse, sau grav avariate. Și așa nu erau apte de zbor, sau erau în diverse lucrări reglementare de întreținere. Pierderea ar putea fi de 7,5 miliarde de dolari, plus costurile infrastructurii distruse, în special hangare și laboratoare.

Din fotografiile aeriene rezultă că au fost distruse și alte tipuri de avioane, după culoarea camuflajului aparținând aviației marinei. Operaționale erau 187 de F 22. Practic 12% din efective ar putea fi pierdute. Oricum, costurile operaționalizării celor avariate ar putea trece de 100 de milioane de dolari bucata. Dar se pare că are balta pește. Bine, nu pentru sinistrați. Ăia au să stea prin vecini cu anii, dacă nu cu deceniile, de vreme ce nici acum nu s-au plătit în totalitate pagubele făcute de uraganul Andrew, prin 1996. Sigur armata SUA va primi bani cu camionul. Bunăstarea industriei de armament înainte de toate!

Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign