Aproape 73 % dintre angajaţii din educaţie vor cheltui în concediu sub 2.000 de lei; 11,6% nu au bani de vacanţă

11 iulie 2018 destin valah Stiri

Cei mai mulţi angajaţi din educaţie vor cheltui, în medie, sub 2.000 de lei în concediu, iar 93,5% dintre aceştia susţin că vor folosi voucherele de vacanţă, în timp ce 11,6% nu au bani de vacanţă, reiese din rezultatele unui sondaj de opinie realizat de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), dat publicităţii miercuri.

Maximul de 2.000 de lei alocat de către 72,9% dintre angajaţii din educaţie pentru vacanţă va cuprinde cheltuielile cu transportul, cazarea şi masa aferente sejurului de vară din acest an.

Potrivit sursei citate, la nivel general, studiile de piaţă arată că majoritatea români cheltuiesc între 2.300 şi 4.600 de lei, în medie, pentru perioada de concediu.

Sondajul realizat de FSLI arată, totodată, că 16,9% dintre participanţi au declarat că alocă o sumă mai mare de 2.000 de lei pentru vacanţa din acest an, în timp ce 11,6% dintre angajaţii din sistemul de învăţământ susţin că nu au bani să meargă în concediu.

Cercetarea organizaţiei sindicale relevă, în acelaşi timp că, 59% dintre participanţi şi-au petrecut ultimul concediu în anul 2017, cei mai mulţi în timpul verii, ceea ce se va întâmpla şi în acest an.

Sondajul FSLI a fost realizat în perioada 3 – 23 mai 2018, atât în mediul online, cât şi prin aplicarea unor chestionare direct în unităţile de învăţământ. În total, la sondaj au participat 5.628 de angajaţi din sistemul de educaţie: personal didactic, didactic auxiliar şi nedidactic.

La chestionare au răspuns angajaţi din educaţie din: Arad, Bacău, Bihor, Călăraşi, Constanţa, Cluj, Galaţi, Harghita, Iaşi, Suceava şi Vrancea. AGERPRES/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2020 . Designed by: Livedesign