Știați că povestea radioului național este legată de anul 1908 când s-a înființat la Constanța un post de radiotelegrafie care aparținea de Serviciul Maritim Român și avea drept scop supravegherea Mării Negre?

24 iunie 2020 destin valah Istorie

Știați că povestea radioului național este legată de anul 1908 când s-a înființat la Constanța un post de radiotelegrafie care aparținea de Serviciul Maritim Român și avea drept scop supravegherea Mării Negre? 20 de ani mai târziu se inaugura la București postul național de radio. Până atunci doar familiile înstărite aveau radio acasă la care ascultau posturi străine din Berlin sau Paris. Prima emisiune ce marchează Ziua Radioului Național s-a difuzat pe 1 noiembrie 1928 aducând muzică, știri, recitaluri de poezie și un buletin meteo, primei generații de radioascultători. Succesul a fost notabil și de atunci până astăzi toate evenimentele importante ce au marcat România s-au transmis prin emisiunile postului.

Radioul a creat primele vedete din România. Măria Tănase debuta la radio în februariea 1938 .

de Alexandru Filimon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign