Știați că marele sculptor Constantin Brâncuși a furat din cutia milei pe vremea când era tânăr diacon la Biserica Mavrogheni din București?

10 iunie 2020 destin valah Cultura

Știați că marele sculptor Constantin Brâncuși a furat din cutia milei pe vremea când era tânăr diacon la Biserica Mavrogheni din București? Foamea a fost principalul motiv care l-a ademenit pe marele Brâncuși să-și însușească banii dăruiți de enoriași bisericii. Istoria a consemnat această faptă, dar istoricii au aplicat o amnistiei acestui aspect al biografiei sale, ea devenind o pățanie hazlie. Dacă amintim și faptul că marele sculptor a purces pe jos 2.000 de kilometri până la Paris pentru a-și continua studiile, după ce autoritățile de la București nu i-au plătit lucrarea-bustul medicului Carol Davila – nemulțumiți de rezultatul final, putem concluzionă că adevăratul om de geniu trece peste orice pentru a-și împlini destinul.

de Alexandru Filimon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign