Istoria unui popor este o istorie a dezvoltării sale interne, a evoluției pe toate planurile care asigură fundamentul oricărei revoluții organice.

02 octombrie 2020 destin valah Istorie

Marele istoric Petre P.Panaitescu redactează la doar 20 de ani o impresioananta biografie a lui Nicolae Bălcescu, gânditorul democrat revoluționar cu care rezona cel mai mult la capitolul idei. Amândoi considerau istoria unui popor o istorie a dezvoltării sale interne, a evoluției pe toate planurile care asigură fundamentul oricărei revoluții organice. ”Complexul de fapte de ordin cultural (cultură materială și intelectuală) precum și cel de ordin politic, care a precedat situația de azi. Iar cultura în sens larg ar fi complexul tuturor manifestărilor omenești creatoare”, scrie istoricul în ”Contributii la istoria culturii romanesti”

de Alexandru Filimon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign