Un protest, ceva, o măslină?

10 ianuarie 2016 destin valah Cultura
de Constantin Gheorghe

Dacă austriecii care ne chelesc munții nu prea-și mai pot face de cap, a preluat BCR sarcina ”chelirii” lor. Lucrez de vreo 15 ani cu ăștia de la BCR, dar de când au intrat în forță austriecii, banca devine ubuescă! Azi aveam ceva de plătit la robotul ăla cretin, de-i zice ”ghișeu electronic”. Care nu dă rest, deci trebuie să-l îndopăi cu bacnote potrivite. Când n-am, schimb la ghișeul-ghișeu, care e la vreun metru distanță. Tipele de acolo mă cunosc, suntem în cele mai bune relații. Mă duc deci și o rog să-mi schimbe o hârtie de 50 de lei. ”Știți, îmi spune stânjenită fata, vă rog să-mi dați buletinul, să-i fac o copie. S-au schimbat regulile.” Perfect! Îi dau buletinul, îi face o copie la Xerox, scrie conștiincios sub poza buletinului ”50=5×10”, semnează ea, pune data, semnez eu, trântește o ștampilă, și-mi dă banii!

Bravo, frați austrieci! Dacă nu se poate cu Drujba, se poate cu birocrația! Bă, tinerii frumoși și liberi, ecologiști și hipsteri! Un protest, ceva, o măslină? Sau totul se oprește la ușa ”corporației”? Bine, pa!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign