Uite d-aia, boule!

27 martie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Un idiot se întreabă în ZF de ce, după multiple relaxări fiscale, investițiile nu ”decolează”. Uite d-aia, boule! Pentru că, într-o economie în care circa 94% din PIB vine din economia privată, toți se uită la stat ca la singurul investitor. Pentru că privatul pulii nu știe decât un singur lucru: să epuizeze resursa ”mâna de lucru ieftină”. După care își pune palma în cur, și pleacă. Să acuzi statul că nu-i descoperă pe cei care lucrează la negru(și sunt plătiți la negru), vreo 1,5 milioane de oameni, cu doar câteva zeci de inspectori pe care îi are la dispoziție, și apoi să acuzi același stat că mărește salariile nenorociților de ”funcționari publici”, este ipocrizie. Și ticăloșie!

Am spus încă de la începutul acestei curse a reducerilor de taxe și impozite că ea va duce într-o fundătură, că nu se va întâmpla decât un singur lucru: va crește recompensa pentru capital, și va mări partea sa în PIB, în detrimentul muncii. Și că nu vor fi create nici noi locuri de muncă, nici nu vor crește investițiile. Ceea ce se întâmplă deja. Pentru că nu avea cum fi altfel.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign