FeaturedLifestyle

Troleibuzele din Chișinău

Troleibuzele din Chișinău au taxatoare. Călătorii le dau taxatoarelor doi lei și taxatoarele le dau călătorilor bilete. Unele bilete sunt scrise cu roșu, altele sunt scrise cu albastru și unele sunt scrise cu verde. Biletele de autobuz sunt mai mari decât cele de troleibuz și de aceea costă trei lei.

La fel este și la taxatoare: unele sunt mai mari decât altele și îi împing pe călători ca să-și fac loc să ia bani de la călătorii care nu au achitat. Dacă este un călător român în troleibuzul de la Chișinău și are o geantă mare va trebui să plătească bilet și pentru geantă. Dacă are două genți va plăti două bilete pentru genți. Dacă este călător moldovean și are o geantă mare plină cu ceapă atunci călătorul moldovean nu va plăti bilet pentru geanta mare cu ceapă. Călătorul român este recunoscut de taxatoare după accent.

Călătorii moldoveni urcă și coboară din troleibuz unii peste alții și se înjură. Călătorii moldoveni din stație nu așteaptă să coboare călătorii din troleibuz și încearcă să urce și să înjure în același timp. În troleibuz călătorii moldoveni nu rostesc expresii precum ”Mă scuzați”, ”Îmi permiteți”, ”Vă rog” etc. Dacă un călător moldovean vrea să ajungă dintr-o parte a troleului în alta, atunci el se va deplasa în linie dreaptă pentru a parcurge distanța dintre cele două puncte, fără să țină seama de prezența altor călători, pe care îi va împinge.

Este frumos în troleibuzele din Chișinău!

http://www.kishiniov.eu/ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button