Stați liniștiți! Nu s-au trezit românii!

23 noiembrie 2015 destin valah Istorie

Stați liniștiți! Nu s-au trezit românii! Doar traduc mai bine din americană!

”Într-o analiză a Institute for Policy Studies se arată că fiecare dolar suplimentar care intră în buzunarele celor cu salarii mici adaugă câte 1,21 de dolari la economia naţională.

Cel puţin aşa se poate deduce din calculele care folosesc modele cu multiplicatori economici standard. Orice dolar care ajunge în conturile americanilor cu venituri mari adaugă doar 39 de cenţi la PIB. În schimb, fiecare astfel de dolar contribuie considerabil la creşterea averilor respectivilor. Bancherii de pe Wall Steet au primit în 2013 ca bonusuri 26,7 miliarde de dolari. Dacă aceşti bani s-ar fi dus la muncitorii cu salarii mici, PIB-ul american ar fi crescut cu 32,3 miliarde de dolari, de trei ori mai mult decât ar fi de aşteptat să fie contribuţia bonusurilor de pe Wall Street

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign