FeaturedIstorie

Și, ca de obicei, noi plătim pentru prostia unora care se cred buricul Pământului.

de Constantin Gheorghe

Să îi consideri pe aceia cu care vei lucra, pentru buna funcționare a statului, ”șobolani”, și să-ți propui ”deratizarea” administrației publice, iată ceva ce doar mintea unor ”tehnocrați” de bine putea scorni. Atrag atenția că cel puțin o treime din Guvern este formată din ”șobolani” de Bruxelles. Numiți politic, să n-o mai zguduim. Că Cioloș n-a ajuns comisar european pentru că l-a recrutat un ”vânător de capete”, și a concurat pe postul ăla cu încă vreo mie-două de tehnocrați europeni. Nu, a fost numit cu sprijinul guvernului francez, la propunerea guvernului român, ambele, instituții politice, într-un executiv european politic, la rândul lui, unde Julienul nostru reprezenta PPE, al cărui membru este.

Să zicem că aceia direct numiți de guvernul USL pot fi zburați din funcții, pe motiv de șobolănime politică. Deși nici asta nu-i foarte simplu. Dar funcționarii publici sunt greu de urnit, mai ales când nu-i poți acuza de nimic. Să evaluezi peste o sută de mii de oameni, din domenii atât de diverse ale administrației statului, când tu n-ai niciun criteriu de evaluare, n-ai mecanisme de evaluare, altele decât cele actuale, pe care statul le folosește, este demență în stare pură.

Le reamintesc cretinilor din Palatul Victoria că trebuie să întocmească Bugetul. Cine face asta? Ministrul, sau ”șobolănimea” din diversele ministere și din Ministerul Finanțelor Publice, acesta din urmă condus de un ”șobolan de Bruxelles”, care până mai ieri fojgăia prin birourile șobolănimii birocrate europene? E sigur semn de inteligență să lași sarcina asta unora pe care îi ameninți cu darea afară! O, da! Tehnocrația bagă în căcat România.

O adunătură sinistră de diletanți a ajuns iar la conducerea țării. Eșecul este garantat. Și, ca de obicei, noi plătim pentru prostia unora care se cred buricul Pământului.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button