FeaturedIstorie

Și atunci, cum facem?

Pentru idioții din dotarea-supranumerică!-a patriei iubite: ”Bă, pulelor! Într-o economie în care 94% din PIB se ”face” în sectorul privat, e nașpa că el, privatul, investește mai mult decât statul? Unde pizda mamelor voastre scrie că statul trebuie să investească mai mult decât privatul? Jigodiilor!”

De unde mi se trage? Păi, Socol scrie asta: ”S-a dus și propaganda cu scăderea investițiilor totale în economie. INS: plus 10% în trimestrul trei și plus 3,6% la nouă luni față de 2016″. RIP”

Și ce-i răspunde un bou: ”Sunt investiții private. La stat se vad în execuția bugetară. Lucru de bază…” Da, și ce dacă? Reamintesc dobitocilor: statul doar dă banii! Investițiile, fizic, le fac tot privații. Care sunt incapabili să absoarbă banii de la stat. Pentru că, în cretinismul lor congenital, au alungat forța de muncă din țară, prin salarii de mare căcat și condiții de muncă și de mai mare căcat.

Statul a alocat pentru investiții circa 40 de miliarde de lei. Adică vreo 8, 6 miliarde de euro. Și? Doar 15 kilometri de autostradă? Ce, autostrăzile le construiește Guvernul, cu miniștrii din dotare? Școlile? Spitalele? Și atunci, cum facem?

Mă gândesc că, atunci când este vorba despre contracte finanțate din bani publici, onor statul să introducă și niște clauze sociale: timp de lucru, condiții de muncă, salarii. Ca să nu mai subcontracteze băieții într-o veselie, iar cel care muncește să se aleagă doar cu praful de pe tobă. Dar cum să facă guvernul așa ceva? Doar e social-democrat. Poate liberalii, că ei sunt cu protecția socială…

PS: apropo de creșterea economică ”pe consum”. Cele mai multe investiții s-au făcut în industrie. Urmează construcțiile. Comerțul/serviciile vin pe locul trei. Și scad, spre deosebire de industrie, unde cresc. Din păcate se investește pre puțin în agricultură.

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button