FeaturedIstorie

Să se dea totul pe cartelă!

Măreața Uniune(nu cea sovietică, ci una mai rea ca aia) ne trage de urechi pentru că avem creștere economică prea mare, care, oroare! este bazată pe consum. Dacă e așa nașpa, eu zic că e cazul ca onor Guvernul să intervină, și să introducă atât de iubitele cartele, atât de prizate de publicul consumator în anii comunismului. Să se dea totul pe cartelă! Pâine, ulei, zahăr, unt, lapte, brânză, mezeluri, legume și fructe. Tot! Până și Cola! Dar mai ales berica!

Să introducem cartele și pentru bunurile de larg consum. Un televizor la cinci ani, la fel și telefonul. Să interzicem aerul condiționat și centralele individuale. Mașina se schimbă la zece ani! Îmbrăcămintea, la fel, pe puncte. Chiloți, ciorapi, încălțăminte, tot! Fără cablu! Fără Internet! Să limităm și consumul de benzină: 60 de litri pe lună, plus circulația alternativă: o săptămână da, o săptămână, nu.

Mai mult, fiecare să fie obligat să economisească 20% din venituri, bani pe care să-i depună la o bancă a statului, de unde să cumpere bonuri de tezaur, cu dobândă zero, și perioadă de maturare de minim cinci ani.

Ce-ar zice de asta toate monopolurile din domeniul comerțului și serviciilor? Care, ce să vezi, își au sediul, și acționarii, în țările care ne trag de urechi pentru că suntem lacomi și consumăm prea mult. Să le oferim prilejul unui rapid și fericit faliment. Trăiască și înflorească propaganda strămoșească!

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button