”Să-i prostim pe proști!”

04 aprilie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

”Documentele Panama”, o panama de presă, o gumă de mestecat pentru minți cretine. Cea mai mare parte a societăților ălora sunt înființate LEGAL, și dacă e cineva ”vinovat” de existența lor, acel vinovat este lăcomia marelui capital. Aș vrea să văd pe lista aia firme precum General Electric, care, la cifre de afaceri de sute de miliarde de dolari anual, a ”reușit” să plătească zero dolari, zero cenți taxe în SUA, grație ”optimizării” fiscale. Sau pe ăia de la Apple. Evident, cap de listă e Putin, chiar dacă nu apare în niciun document. M-aș fi mirat să nu fie el și în ciorba asta.

Problema este alta: ce se va întâmpla cu datele despre firmele corecte? Cine le protejează? Nu cumva vor fi folosite într-o uriașă acțiune de înlăturare a concurenței și de cucerire de noi piețe, piețe după care salivează firmele controlate de niște puternice servicii de informații? Pentru că ”Ursulețul Winnie” este, fără îndoială, un serviciu secret, nu vreun funcționar frustrat, dintr-o firmă de avocatură.

Asta e: un nou episod din serialul ”Să-i prostim pe proști!” Contribuția presei? Inestimabilă!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign