Românii continuă să ia antibiotice „cu pumnul”

05 decembrie 2015 destin valah Stiri

Numărul infecțiilor din spitale nu este raportat corespunzător în România, spune doctorul Roxana Șerban, de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Incidența semnalată în țara noastră este de numai 1%, în condițiile în care, la nivelul Uniunii Europene, valorile sunt cuprinse între 5 și 15%.

O cunoaștere a numărului real de infecții nosocomiale ajută la adoptarea unor măsuri corespunzătoare, pentru a împiedica transmiterea acestor germeni, a mai spus doctorul Roxana Șerban.

Și reprezentantul Organizației Mondiale a Sănătății, Victor Olsavsky, a declarat că este imposibil ca în sistemul sanitar din țara noastră, pe care îl cunoaștem cu toții, incidența infecțiilor să fie sub media Uniunii Europene, sau a SUA.

La rândul său, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, Președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că, în România, cazurile de infecții nosocomiale ” practic nu sunt recunoscute”.

O problemă este dată de faptul ca germenii care le provoacă sunt rezistenți la antibiotice.

De altfel declarațiile specialiștilor în sănătate au fost făcute în cadrul unei conferințe, ce a avut ca temă utilizarea în exces a antibioticelor și impactul acestui fenomen asupra sănătății publice.

Potrivit datelor oficiale, aproximativ 20% dintre români obișnuiesc să ia antibiotice fără prescripție medicală.

Asta în timp ce media europeană este de doar 3%.

sursa-http://bucurestifm.ro/

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign