”Proștii plătește!”

24 octombrie 2017 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Scandal monstru în Canada, mai precis în Quebec, unde se află unitățile de producție și sediul social al firmei Bombardier. Statul canadian este o federație. Provincia Quebec are o largă autonomie, drept pentru care guvernul local a investit vreo 1,2 miliarde de dolari în dezvoltarea avionului C-Series al Bombardier. Avionul se dovedește a fi un succes, și pare concurența logică pentru B 737, avion de care americanii nu mai au cum trage, pentru a-i prelungi viața. Boeing trebuie să-l înlocuiască, și sunt prinși pe picior greșit de canadieni. Drept pentru care Trumpișorul le-a trântit niște bariere tarifare ca la mama lor, mărite cu 300%, pe motiv că prețul avionului canadian este ridicol de mic. Și i-a băgat în budă pe canadieni. Doar că…

Doar că în afacerea celor de la Bombardier și-a vârât coada, și apoi banii, firma Airbus. Care a preluat 50,1% din acțiunile firmei canadiene. De ce? Având o bază de producție în SUA, Airbus va putea vinde C-Series fără suprataxe! Băieții de la Airbus n-au investit nimic în avionul canadian, provincia Quebec rămâne cu banii luați, și, probabil, și fără niște locuri de muncă. După principiul ”Proștii plătește!” 😀 Capitalism, bre!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign