
Adevărul din 24 octombrie 1915 continuă ofensiva antiliberală, doar câteva titluri: ”Să-l dărâme țara!” (pe Ionel Brătianu), ”Vinovații” (Brătienii), ”Șobolanii cer aur” (BNR încerca strângerea monedelor de aur de la populație).
Un citat din articolul ”Brătianul, Brătieniștii, Brătienismul”:
Disprețul lor este suveran, iar lăcomia vecinic crescândă. Bătrânul a avut partizani, iar fiii nu au decât slugi. Cine mai îndrăznește să crâcnească în așa zisul partid liberal-național? Nimeni! O tăcere mormântală. Doar codițele se văd gudurându-se și limbele scoase lingând mânele stăpânului.
Măcelarul Florea Georgescu a fost lovit în cap cu un cuțit în pivnița prăvăliei sale de pe strada Batiștei 33. Criminalul a golit tejgheaua și a dispărut. Victima era pe moarte la spitalul Colentina.
Actrița Maria Giurgea își anunța demisia de la Teatrul Național, instituție măcinată de favoritism și care nu aprecia elementele muncitoare.
Doctorul Mina Minovici reacționa față de acuzațiile aduse serviciului de ambulanță înființat de el. La hipodrom un jocheu a căzut de pe cal și și-a spart capul – a fost tratat pe loc cu vată și pansamente – bucureștenii erau zguduiți de faptul că accidentatul nu a fost dus de urgență la spital. Mina Minovici: nu a fost nevoie să fie dus la spital. Ca un adevărat Raed Arafat al timpurilor sale, doctorul Mina Minovici se plânge de lipsa sprijinului de la stat pentru serviciul de ambulanță și compară Bucureștiul cu Londra: în capitala Engliterei existau 10 (zece!) ambulanțe, în vreme ce urbea de pe Dâmbovița avea doar două.