Poveste cu Liga Studenților din 1990, aproape adevărată

13 aprilie 2016 destin valah Istorie

Prin primăvara-vara lui 1990 niște puștani dintr-un orășel de munte din centrul României jucau fotbal lângă o cabană din marginea urbei. Și s-au împrietenit cu niște pletoși veniți de la București, de la Ligă.

Puștanii auziseră de Iron Maiden și alte ceva răutăți noi, dar pletoșii de la București știau mult mai multe, de exemplu că Iliescu e un comunist și toți comuniștii s-au strâns în FSN și trebuie dați jos plus că aveau cu ei niște gagici superbe. Și toți pletoșii veniți la munte erau de la Ligă.

”Și toți cei de la Ligă sunt rockeri?” a întrebat unul din puștani – ”Dacă nu ești rocker nici nu te primește în Ligă!”, a venit scurt răspunsul. Și așa s-au hotărât puștii să se facă studenți, să meargă la București, să fie rockeri, să umble cu gagici mișto, să intre în Ligă și să-i dea jos pe comuniști și pe Iliescu. Când au ajuns ei pe malul Dâmboviței lucrurile erau ușor schimbate, dar ideea de bază a rămas.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign