Lifestyle

Peste un sfert dintre posesorii de dispozitive smart nu îşi recuperează fotografiile din vacanţă stocate (studiu)

Mai mult de un sfert (28%) dintre utilizatorii de dispozitivele inteligente nu îşi pot recupera fotografiile imortalizate în vacanţe dacă ar pierde terminalul, reiese dintr-un studiu întocmit de către specialiştii Kaspersky Lab.

În acelaşi timp, unul din cinci (18%) utilizatori spune că fotografiile şi videoclipurile realizate în călătorii sunt cele mai importante fişiere de pe dispozitivele sale.

Un alt studiu desfăşurat de Kaspersky Lab a arătat că, în medie, 4% dintre oamenii din întreaga lume au pierdut un dispozitiv sau le-a fost furat unul. În cazul a mai mult de jumătate dintre utilizatori (57%) dispozitivul în cauză era unul Android, în 29% dintre cazuri a fost vorba de un laptop şi în 21% dintre cazuri un Apple iPhone. În medie, înlocuirea unui dispozitiv pierdut sau furat va costa 485 de dolari.

Cu toate acestea, doar 22% dintre utilizatori apelează, în prezent, la o funcţie sau aplicaţie anti-furt pentru a-şi proteja dispozitivele.

Potrivit statisticilor Kaspersky Lab, funcţia Anti-Theft disponibilă pentru soluţia Kaspersky Internet Security pentru Android este folosită de aproximativ 1,5 ori pe minut şi, în medie, 23.000 de dispozitive Android sunt raportate ca fiind pierdute sau furate în fiecare lună. Având în vedere că fotografiile din călătorii sunt evaluate de către utilizatori ca fiind cele mai importante date stocate pe dispozitivele lor, Kaspersky Lab le recomandă acestora să îşi protejeze în mod adecvat dispozitivele. În caz contrar, fotografiile lor pot fi pierdute definitiv.

Rezultatele din primul studiu Kaspersky Lab au fost calculate pe baza numărului de comenzi din funcţia Anti-Theft trimise de către utilizatorii Kaspersky Internet Security pentru Android, în perioada 13 iunie – 12 iulie 2018.

Totodată, cel de-al doilea studiu citat, a fost realizat online de Kaspersky Lab şi B2B International în ianuarie 2018, pe un eşantion de 17.418 de utilizatori din 31 de ţări. Datele au fost ponderate pentru a fi reprezentative şi coerente la nivel global, şi nu includ rezultate cu privire la China. AGERPRES

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button