Lifestyle

Persoanele căsătorite sau care au o relație beau mai puțin alcool decât cele singure (studiu)

Persoanele căsătorite sau care fac parte dintr-un cuplu consumă mai puțin alcool decât cele singure, potrivit unui studiu recent, citat de UPI.com.

Rezultatele cercetării arată că la cei care sunt implicați într-o relație de cuplu frecvența consumului de băuturi alcoolice scade permanent, în timp ce cantitatea consumată crește dacă persoana a ieșit din relație, potrivit autorului coordonator al studiului, Diana Dinescu, doctorand la University of Virginia.

Cercetătorii au analizat peste 2.400 de perechi de gemeni — din care 1.600 de femei și peste 800 de bărbați. Rezultatele au arătat că cei căsătoriți consumau mai puțin alcool și beau mai rar decât cei care nu erau implicați într-o relație sau care erau divorțați.

Acesta nu este primul studiu care arată că adulții căsătoriți beau mai puțin decât omologii lor fără parteneri. Însă concentrându-și studiul pe gemeni, autorii au declarat că predispozițiile genetice și diferențele în educație ar afecta prea puțin probabil rezultatele studiului.

Se desprinde faptul că relațiile intime ar putea furniza un beneficiu real în ceea ce privește comportamentul în privința băuturilor, poate prin mecanisme precum monitorizarea efectelor pe care partenerii le au unii asupra celorlalți, a indicat Diana Dinescu într-un comunicat de presă al University of Virginia.

Cercetătorii au mai descoperit că gemenii care trăiesc într-o relație de cuplu neoficializată legal consumă mai mult alcool decât gemenii care sunt căsătoriți, însă cantitatea de alcool consumată este mai mică față de cei care sunt singuri, divorțați sau văduvi.

Bărbații care se află într-o relație de concubinaj beau mai puțin la un eveniment decât bărbații căsătoriți, femeile care trăiesc în concubinaj consumă aproape aceeași cantitate de alcool ca cele care sunt căsătorite, conform studiului coordonat de Diana Dinescu. Studiul a fost publicat în Journal of Family Psychology.

sursa-http://www.agerpres.ro/

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button