Lifestyle

Opt din zece români care au plecat în vacanţa de vară în 2018 au ales călătoriile cu maşina (studiu)

Aproximativ 75% dintre români au profitat de vacanţa de vară, anul acesta, iar majoritatea (81%) au ales autoturismul drept partener la drum lung, arată un studiu de specialitate, remis miercuri AGERPRES.

Vacanţele de vară au fost urmate de ieşirile de week-end, iar 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puţin o vacanţă de week-end, arată un studiu realizat la solicitarea staţiilor Petrom. 25% dintre românii participanţi la studiu au mers în vacanţă şi cu ocazia Paştelui, iar 18% au profitat şi de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenţionează să plece în concediu şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor profita în acest sens şi de zilele libere de Anul Nou.

Majoritatea românilor participanţi la studiu (70%) şi-au petrecut vacanţa de vară în ţară, iar 97% au călătorit tot în ţară cu ocazia vacanţelor de week-end. 94,5% au ales destinaţii locale şi pentru vacanţa de Paşte, iar 91% dintre români şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai în România.

Majoritatea românilor (86,6%) îşi vor petrece vacanţa de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionaţi au ales destinaţii din România pentru vacanţa de Anul Nou.

Judeţele Constanţa şi Braşov sunt primele două destinaţii preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată şi datele Institutului Naţional de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinaţii din judeţul Braşov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinaţii de pe raza judeţului Constanţa.

Maşina a fost mijlocul de transport preferat de români pentru călătorii. 81% dintre participanţii la studiu au declarat că au mers cu maşina în concediul de vară, în timp ce 24% au ales să călătorească cu avionul, iar 6% au ales să meargă cu trenul. În cazul românilor care au alimentat în staţiile Petrom, procentul este şi mai mare: 83% dintre ei au condus până la destinaţie, în vacanţa de vară.

Chiar şi în cazul altor vacanţe decât cea de vară, românii au preferat să călătorească cu maşina – 81% dintre cei chestionaţi au condus autotursimul atunci când au mers în vacanţă, alta decât cea de vară. În cazul ieşirilor de week-end, maşina a fost mijlocul de transport preferat de 98,5% dintre români. 93% dintre aceştia au călătorit cu maşina şi cu ocazia vacanţei de 1 Mai, iar 95,5% dintre aceştia au mers cu autoturismul şi în vacanţa de Paşte. 9 din 10 români participanţi la studiu au declarat că vor prefera maşina şi pentru călătoriile planificate pentru vacanţa de Crăciun.

‘Staţiile Petrom alimentează nu doar jumătate din maşinile românilor, ci şi pofta acestora de vacanţe. În ultimii ani, am constatat o tendinţă tot mai mare în rândul românilor de a-şi face bagajul şi de a profita de timpul liber pentru a călători. Maşina rămâne mijlocul de transport preferat, pentru că le oferă mai mult confort şi libertate mai mare de mişcare. Ne bucurăm să fim partenerul românilor la drum lung şi să punem România în mişcare’, a spus Decebal Sorin Tudor, retail manager OMV Petrom.

În ceea ce priveşte obiceiurile de alimentare cu carburant, 78% dintre românii chestionaţi au declarat că preferă să alimenteze de la staţiile de la care alimentează de obicei. Jumătate din maşinile înmatriculate în România (3 milioane de maşini) sunt alimentate cu carburanţi din staţiile Petrom, iar 12.000 de kilometri este distanţa parcursă în medie, într-un an, de un român cu carburanţi de la Petrom. AGERPRES

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button