Nu știu de ce am sentimentul, total neplăcut, că statul iar s-a lăsat jupuit de niște șmecheri…

17 martie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Statul a ajuns la un acord cu ”proprietarii” ”Cumințeniei pământului”. Costă 11 milioane de euro. Statul dă cinci. Restul de șase vor veni(?) din subscripție publică. Ceva de genul ”Dați un leu, să-l beu!”

Deci șase milioane din mila publică. Cum se vor strânge banii ăștia? De la cine? De ce ar da românii bani pentru o sculptură, fie ea și de Brâncuși?

Dacă tot suntem capitaliști până la moarte, eu zic să înființeze onor guvernanții o societate comercială, ”Cumințenia pământului S.A.” pe care s-o înscrie la Bursă, și să emită șase milioane de acțiuni, cu valoarea nominală de un euro. Iar din exploatarea lucrării: fotografii, expunere în alte muzee, drepturi din publicitate, etc. să fie plătite dividende, sub formă de gratuități la diferite acțiuni culturale. Gen gratuități la muzee, spectacole, etc. Să vedem cât valorează, de fapt, opera aia de artă. Nu știu de ce am sentimentul, total neplăcut, că statul iar s-a lăsat jupuit de niște șmecheri…

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign