Istorie

mofturi europene

de Constantin Gheorghe

Pe nu știu care autostradă încă ne-tereminată din Transilvania trebuie construite niște tuneluri de multe milioane de euro, prin care ar trebui să treacă urșii, în migrația lor după hrană. Acum, nu știu care sunt obiceiurile migratoare la urși. Dar de unde știu ăia de-au impus construcția tunelurilor că fix pe acolo trec urșii? Au pus lăbuța pe niște urși(știu și eu, după un criteriu de eșantionare?), le-au vârât niște GPS uri în cur, și după un număr de ani(cel puțin cinci, mă gândesc) au ajuns la concluzia că pe acolo trec, cu o probabilitate de, să zicem, 80%. Și au pus deștul pe hartă: icilișa, mânca-v-aș, facem tunel pentru urși!

Știind cu cine avem de-a face, tare mă tem că prin tunelul ăla o să treacă orice, numai ursul migrator, nu. Asta apropo de tot felul de mofturi europene. Care, dacă erau aplicate așa cum ne cer nouă ăia de la Bruxelles, nu mai vorbeam de autostrăzi pe nicăieri prin Europa…

A, să nu uit de liliecii din aceeași zonă, și de castorii care castoresc taman pe unde trece pista aeroportului din Brașov. Cum am lucrat pe acolo, îmi aduc aminte de multe jivine. De castori, nu. Că nu se hrănesc cu cartofi, în zona aeroportului fiind câmpurile probabil defunctului, acum, Institut al Cartofului.

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button