”mai cu moț”

08 aprilie 2016 destin valah Istorie
de Constantin Gheorghe

Cică azi e ziua internațională a romilor țigani, sau a țiganilor romi, că nu mai știi care-s unii, care-s ceilalți. În fiecare zi e câte o năzdrăvănie din asta. Am uitat oare că, înainte de a fi alb, negru, galben, înalt, scund, slab, gras, evreu, român, țigan, rus, american, hetero sau homo, bogat sau sărac, suntem CETĂȚENI, cu drepturi, libertăți și obligații egale? Și că, dincolo de asta, intervin fie discriminările, fie privilegiile, bazate tocmai pe apartenența la una din categoriile de mai sus?

Vrem să fim orice, numai cetățeni, nu, trăind cu iluzia că apartenența la anumite grupuri îți dă dreptul de a fi ”mai cu moț”, îți oferă alt statut social, alt acces la resurse. Fiecare se imaginează deasupra tuturor. Ei bine, nu, drumul ăsta nu duce decât la conflicte și instabilitate socială. Invidia o fi, poate, bună, dar ea singură nu poate fi motorul progresului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign