„Limba română la sine acasă e o împărăteasa bogată ”

15 ianuarie 2020 destin valah Lifestyle

Atunci când te gândești la limbă română îți amintești vorba vie și populară al lui Creangă din Amintiri din Copilărie, limbajul colorat și spumos al lui Caragiale într-o lume plină de moftangii, limbajul artistic poetic din poezia lui Nichita Stănescu, toți contribuind, rând pe rând, la mlădierea graiului românesc.
Limbă română, prin toată bogăția lexicală și expresivitatea să, n-a avut nevoie de o zi anume pentru a fi sărbătorită, poeții, scriitorii, artiștii prin cântecele lor au încununat-o de-a lungul a sute de ani prin scrierilor lor, iar cântăreții au slăvit-o în ode.
Din 2013 limbă română a început să fie sărbătorită anual pe data de 31 august, revendicându-se această zi omagială pentru a fi celebrată de către toți românii de pretutindeni.

„Limba română la sine acasă e o împărăteasa bogată ”

Mihai Eminescu

de Alexandru Filimon

Tag-uri:
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign