La Chișinău oamenii se rușinează să scrie e-mailuri

10 iunie 2016 destin valah Istorie

Mi s-a întâmplat de mai multe ori, așa că vorbesc în cunoștință de cauză: oameni care nu răspund la mesajele de pe poșta electronică. Pur și simplu nu răspund.

Primele dăți am crezut că au o problemă cu mine sau că, în buna tradiție a Chișinăului, li se rupe de treaba pe care o discutasem anterior prin viu grai. Adică m-am văzut cu omul, am stabilit că facem o chestie împreună, îi dau pe e-mail detalii cum facem – și răspuns din părți. Trec câteva zile, văd că omul nu dă nici un semn, în funcție de importanța chestiunii pun mâna pe telefon și-l sun. Iar la telefon omul ciripește voios, vrea să facem treaba aia, nu, nu e nici o problemă. Păi și de ce nu răspunzi la e-mail? Liniște.

După câteva zeci de astfel de experiențe am ajuns la concluzia că oamenii se rușinează să scrie pe e-mail. Nu stăpânesc limba română scrisă și preferă să nu scrie nimic. E-mailul îi blochează, nu se pot exprima în scris, corect și coerent. Așa că preferă să nu reacționeze.

V-am zis să știți că există și astfel de cazuri, nu doar nesimțiți cărora li se rupe.

oameni-chisinau-2

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign