Istorie circulară: Basarabia, cap de pod pentru Rusia în România

22 august 2016 destin valah Editorial, Istorie

Să ne amintim: ”Republica Moldovenească va putea juca același rol de factor politico-propagandistic pe care îl joacă Republica Bielorusă față de Polonia și cea Carelă față de Finlanda. (…) Unirea teritoriilor de pe ambele părți ale Nistrului va servi URSS drept breșă strategică față de Balcani prin Dobrogea și față de Europa Centrală prin Bucovina și Galiția, pe care URSS le va putea folosi drept cap de pod în scopuri militare și politice”.

4 februarie 1924, Moscova, Memoriul cu privire la necesitatea formării Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești

În altă ordine de idei: Sputnik News, portalul de știri finanțat de guvernul Rusiei, își deschide o secție pentru România ca extensie la secția pentru Republica Moldova.

Nu-i așa că istoria este puțin circulară? Cap de pod în scopuri militare și politice, de la 1812 până în ziua de azi. Noi să fim sănătoși!

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign