IQ-ul la putere

26 septembrie 2016 destin valah Lifestyle

Ideal ar fi sa evitam orice fel de cuvinte jignitoare la adresa oamenilor. Daca stresul sau furia sunt insa atat de coplesitoare incat nu ne putem abtine, este bine sa tinem totusi cont de valoarea cuvintelor si de semnificatiile lor exacte.

Sursa foto: blog.jiji.ng
Sursa foto: blog.jiji.ng

Sa presupunem ca cineva ne enerveaza intr-atat de tare incat nu ne putem stapani si ii spunem cu dictie perfecta “esti un tampit”. Daca omul respectiv este de fapt imbecil, cuvantul “tampit” devine in acest caz unul apreciativ si in niciun caz jignitor, pentru ca in psihologie tampitul are un coeficient de inteligenta cuprins intre 51 si 70, in timp ce imbecilul are IQ-ul cu valori cuprinse intre 26 si 50.

Daca intentionam sa jignim persoana respectiva la modul absolut, atunci ne vedem obligati sa-i spunem ca e un idiot, avand in vedere ca, beneficiind de un coeficient de inteligenta intre zero si 25, idiotul este mai prost decat imbecilul.

sursa-http://bucurestifm.ro/

 
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign