Istorie

Într-o mare de informații, noi suntem tot mai ignoranți.

de Constantin Gheorghe

Au murit trei copii din cauza bacteriei E-coli. Bacteria E-coli ucide. De când e ea bacterie și își ia drept gazdă omul. Tot în acest timp au murit 50 de români din cauza unei tulpini a virusului gripei porcine. Gripa ucide. De când e gripa-gripă, și-și ia drept gazdă omul, ucide. Și altele ucid. Din mii de motive.

Noi, ca oameni, am făcut tot ce-am putut în bătălia cu dușmanii ăștia perfizi. Și ne-a ieșit. Ucidem noi infinit mai des decât ucid ei. Dar mai avem și lipsuri, din când în când o mai luăm și noi peste bot.

Nu întotdeauna căutarea vinovaților ne ferește de moarte, în cazuri ca astea. Mult mai productivă este căutarea soluțiilor. Am schimbat ministru după ministru la Transporturi. Și autostrăzi, ciuciu! Am schimbat ministru după ministru la Educație. Și educație, ciuciu! Am schimbat ministru după ministru la Sănătate. Și sănătate, ciuciu!

Nu pornind cruciade după cruciade împotriva vaccinărilor de tot felul nu vom mai muri de gripă. Din cei cincizeci de morți din cauza gripei, doar vreo trei sau patru erau vaccinați. Și au murit din cauza agravării altor boli, pe fondul gripei. Știu și eu, dacă ceilalți erau vaccinați, poate nu mureau din cauza gripei.

Într-o mare de informații, noi suntem tot mai ignoranți. Iar ignoranța ucide mai abitir ca multe boli. Și sportul ăsta, al căutării cu orice preț a vinovaților nu ne rezolvă nicio problemă. Nu face decât să deresponsabilizeze pe toată lumea. Și să facă victime colaterale, gen firma ”Brădet”, care a fost pe post de ”capul lui Moțoc”, aruncat unei mulțimi furioase, care dorea sânge pe pereți. L-a avut. Dar E-coli n-a aflat de asta. Și face tot ce știe el…

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button