FeaturedIstorie

Harașto mișto pe cinste guvernare tehnocrată!

de Constantin Gheorghe

Da, tinerii frumoși, liberi și tâmpiți: inegalitățile ucid! Și ucid!

Tipa aia de doi lei mai e ministru? Sigur că da! Că tinerii frumoși și liberi sunt una cu gândirea ei: românii trebuie să muncească pe doi lei! Ca să se simtă ei bine, că-s plătiți de corporații cu trei lei! Altă viață, alt parfum! Ce silă îmi este de tot și de toate!

PS.  Niciun diftong de protest de la telectualii neamului, de la ONG uri și de la ”directorii de conștiințe”! De la ”Jos comunismul!” gunoaiele au trecut la ”Moarte săracilor!” O trecere logică, și necesară, până la urmă: ori suntem ”dă dreapta”, ori nu mai suntem!

Mie îmi scapă logica ministrului de finanțe, care zice așa: oricum bugetarii nu au a se plânge că nu mai crește salariul minim pe economie, de vreme ce lor li s-a mărit salariul cu 10%. Greșit! Salariul minim e salariul minim, e fixat prin lege, crește prin lege. Dacă e să le crească veniturile bugetarilor plătiți cu salariul minim, trebuie să fie trecuți la o altă treaptă de salarizare. Parcă așa funcționează lucrurile. Sau nu?

Ce trebuie să știți despre Buget: ministerele de forță și serviciile și-au luat cât au vrut, proștii împart restul. Ca în URSS, unde mareșalul Ustinov, ministrul Apărării, spunea cam același lucru: armata obține cât vrea, restul, ce rămâne. Harașto mișto pe cinste guvernare tehnocrată!

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button