FeaturedIstorie

gumă de mestecat pentru minte.

Seria a III a din filmul ăla de desene animate cu minioni(corectul politic de la pitici!) a avut de la lansare încasări de vreun miliard de dolari! Adică s-au găsit turme de spectatori, care au sărit cu banu, să vadă ce?

Tot miliardul de dolari încasări a făcut și ”Războiul Stelelor”, a nu se mai știe a câta serie, plus încă ceva cu super-eroi din benzi desenate. Dar recordul îl deține ”Frumoasa și Bestia”, remake, cu personaje aduse la zi, în spiritul vremurilor progresiste pe care le trăim.

Nimic serios, nimic profund, gumă de mestecat pentru minte. Și aia de cea mai proastă calitate! Standardizarea, nivelarea gândirii, în care se investește masiv de când cu ”internetul”, începe să plătească dividende. Și deloc modeste!

În fond, globalizarea despre asta este: despre standardizarea obiceiurilor și nevoilor de consum. O singură brânză pentru 7,5 miliarde de oameni. O singură băutură răcoritoare. Reducerea la minim a costurilor. Mărfuri ușor de produs peste tot în lume. Costuri minime cu promovarea. Și tot așa.

Iar pentru vreo 0,0001% din numărul total al muritorilor, ăia cu purcoaie de bani, beneficiarii globalizării, luxul diversității. Care costă. Deși o avem la îndemână, ne este tot mai greu s-o accesăm. Paradox? Poate. Dar sigur o realitate. Cruntă.

de Constantin Gheorghe

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button