FeaturedLifestyle

Frumuseţea nu este un mit!

Frumuseţea nu este un mit!

Creierul recunoaşte frumuseţea în mod automat.
70 % dintre femeile care au participat la un sondaj despre frumusețe și fericire au declarat că „se simt mai frumoase atunci când sunt mulţumite de ele”. Toţi cei care cred în ideea de frumusețe, respectiv că fiecare, în felul său, poate fi frumos, vor fi surprinşi neplăcut de rezultatele obținute de oamenii de ştiinţă austrieci.
„Frumusețea nu este o chestiune de gust, ea există în mod obiectiv”, au subliniat cercetătorii, al căror studiu a apărut în revista „Nature”. „Frumusețea ne oferă informații despre vârstă, fertilitate, sănătate, iar creierul nostru este obișnuit să o identifice”, susţin ei, adăugând că „ființele umane sunt obsedate de frumuseţe”. „Și, cu o astfel de obsesie, este clar că există ceva mai adânc decât un fenomen cultural”, a afirmat antropologul vienez Karl Grammer.

Povestea despre frumusețe nu a început cu actrițele, nici cu modelele şi manechinele, iar nevoia de astăzi de a vorbi despre „imperfecțiunile” manechinelor nu înseamnă că frumusețea poate să fie relativizată. Deşi recunoaște că toate acestea pot avea o influenţă, deși foarte mică, asupra înţelegerii frumuseţii, Grammer subliniază că „judecata estetică” este un amestec complex de factori genetici, culturali și obiectivi care au nevoie de foarte mult timp pentru a evolua.

Sursă: Rador

Acasa

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button