FeaturedIstorie

Drumul spre latrina nationala si posibilul drum inapoi

de Cristian Oeffner Oprea
Drumul spre latrina nationala si posibilul drum inapoi
Acum cateva zile, un cunoscut pentru care am un respect deosebit spunea: „O societate cu o cultura adevarata nu poate rabda un maimutoi sau niste maimutoi la putere. Intr’o astfel de lume maimutareala ucide prin ridicol. Cei ce rabda asa ceva nu au decat un fel de pseudocultura, cum ar zice Radulescu-Motru. Eu nu as zice nici macar pseudocultura…”
Cuvintele lui nu au facut alceva decat sa concretizeze tot ce s-a intamplat in ultimul timp, fapte cunoscute de toata lumea, avand in vedere expunerea de pe toate canalele de media posibile si cunoscute si sa concluzioneze ceea ce era deja cunoscut: cultura adevarata a disparut din tara noastra, fiind inlocuita de maimutareala zilnica exhibata pe la toate colturile si in orice ocazie!
In afara maimutoilor de la putere, ne-am pricopsit cu o societate formata tot din maimute, ceea ce din punct de vedere darwinist nu este o problema noua. Astfel, de pe Wikipedia, aflam ca: „Maimuța este un animal mamifer din ordinul primatelor, grupă care se subîmparte în subordinul „Anthropoidea”, „Simiae”, „Haplorhini” și „Strepsirhini”. Omul din punct de vedere biologic este considerat primat înrudit cu maimuța, cu care după teoria lui Darwin are un strămoș comun.”
Se pare ca din punct de vedere al evolutiei imvolutive care ne caracterizeaza in ultima perioada, ne intoarcem la perioada mitologica in care: „Maimuța a jucat în mitologia unor popoare un rol important, de exemplu în India, Egiptul antic, Polinezia este zeificată. … În mitologia romană sau mitologia greacă maimuța este însoțitorul zeului focului Hephaistos/Vulcanus.”
Oameni despre care ai crede ca au ceva de spus au inceput sa bata campii, medici care spun despre ei insisi ca nu mai au timp de nimic din cauza meseriei, conditiilor, salariilor si asa mai departe, bat campii sub umbrela anonimatului, ziaristi despre care multi au cuvinte frumoase au scris articole dupa modelul „cand in caruta, cand in teleguta”, politisti care isi fac treba asa cum inteleg ei sa o faca (adica ce vor, cum vor si cand vor), diversi sefi si sefuti de te miri ce se bat cu caramida in piept cu deciziile monumentale luate pentru actiuni de doi lei, comunicarea tuturor la nivel de latrina si as putea continua pana la epuizarea cuiva (a mea sau a voastra); toti au devenit (nu dintr-o data) extrem de destepti in cap!
Noi, oamenii de rand, mai mult sau mai putin informati, cu un nivel cultural asa cum este el, trebuie sa traim in lumea lor, a celor care asa cum spuneam, sunt destepti in cap si ne conduc catre o latrina mare, cu capacitate de circa 22 milioane de oameni.
Refuz din toate puterile mele idea ca „Maimutele ne conduc!”, dar cu toate astea ma plec in fata evidentei! Haideti totusi sa facem ceva, sa rasturnam principiile „sanatoase” ale clubului maimutelor, sa dam cu ele de pamantul care ne poate hrani daca vrem, sa stricam socotelile ue, nato, onu, bm, fmi si altii ca ei care ne vor integrati in tagma maimutareasca supusi si tacuti, dar muncitori si consumatori!
Sa incepem sa fim cu ochii pe ei si sa amendam cu voci mai puternice, orice maimutareala facuta impotriva natiei noastre!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button