FeaturedIstorie

Diavolul prețurilor stă în detalii.

Diavolul prețurilor stă în detalii.

Cineva comentează la o postare pe FB, și dă un amănunt interesant, de care nu vorbește nimeni:

”Please note that EU prices for eggs, are averages of the national prices communicated by Member States weighted with coefficients. The coefficients attributed to Member States’ prices were modified on 1rst July 2017; from this date, the coefficient used for each Member State corresponds to this Member State ‘s share in volume in total EU production over the last three years. This affects EU prices for eggs.

Vă rugăm să reţineţi că preţurile la nivelul UE pentru ouă sunt medii ale preţurilor naţionale comunicate de statele membre ponderate cu coeficienţi. Coeficienții care au fost atribuiți prețurilor statelor membre au fost modificate la data de 1 IULIE 2017; de la această dată, coeficientul utilizat pentru fiecare stat membru corespunde cotei de producție a acestui stat membru în producția totală a UE în ultimii trei ani. Acest efect afectează prețurile la nivelul UE pentru ouă.”

Deci idioților care sunteți voi idioți și care mai credeți că prețurile sunt stabilite pe piață: prețurile sunt stabilite arbitrar! Ce coeficienți au fost ”alocați” fiecărei țări? Ce cotă de piață are România? Cine alocă această ”cotă de piață”? Nu este un mijloc de a crește profitul distribuitorilor? Distribuitori care sunt adevărați dinozauri pe piață, au influență politică și morman de firme de lobby la dispoziție, la Bruxelles. Așa că Dragnea judecat pentru oul scumpit!

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button