EditorialIstorie

despre recesiune

 

 

Recesiunea economica a afectat o multime de oameni, în diferite feluri.  De la societăţile comerciale(chiar si statul)  care si-au concediat  angajaţii  pana la  închiderea întreprinderilor, există foarte multe persoane afectatete de recesiune in societatea noastra.Toate aceste schimbari se  reflectata  în cuantumul  veniturilor si mai cu seama in  cuantumul cheltuielilor  ; în cazul în care companiile sunt  obligate sa concedieze un numar mare de salariati este imposibil de  oprit  scaderea dramatica a consumului iar această lipsă de cheltuieli este cauza directa pentru care  întreprinderile  se închid.  Faptul ca viitorul este atat de sumbru iar oamenii au ca perspectiva au  şomajul de lunga durata , una  dintre opţiunile  care se prezinta ca o solutie  este schimbarea.  În timp ce grija pentru  gasirea unui loc de munca  este foarte stresanta avem de ales sa facem schimbari majore si sa incercam sa  ne mutam in alta localitate (sau tara) sau sa incercam sa ne schimbam profesia .  Nu este uşor să sa te muti şi să începi o viata noua in alt oras.

Pentru a veni in  ajutorul  celor care sunt obligati sa se adapteze la noile realitati social-economice veti gasi aici  câteva sfaturi cu privire la adaptarea la schimbare:

Relaxeaza-te in locurile in care iti face placere: Când stam  într-un loc pentru un timp, avem tendinţa de a ne obisnuim  cu  locul iar acesta devine zona noastra preferata  de confort.  Iar o schimbarea devine dificil de suportat . Deci, atunci cand apare o nouă oportunitate în afara de zona de confort obisnuita   trebuie să fim  deschisi  la schimbare.  Astfel  trebuie să ne  eliberem de obisnuintele  avute si  să acceptam  schimbarea ca pe o noua oportunitate  in viata.

O schimbare ofera o multime de lucruri noi de învăţat dar si oportunitati .  Studiati şi straduiti-va  să  înţelegeti  cultura  locului  şi sa cunoasteti  oamenii.  Atunci când o persoană este informata şi  are cunoştinţe despre noul  mediu  va fi bine pregatita  pregatita  şi se va adapta mai usor  si mai repede la noile realitati .

Elibereaza-ti   mintea de prejudecăţi: de la înţelegerea  lucrurilor  si schimbarilor din jurul nostru pe care le dezvoltam si judecam lucrurile din perspectiva acestora .  Având în acelaşi timp capacitatea de a judeca lucrurile  in cunostinta de cauza  este un lucru bun, permiţându-ne  sa luam hotărâri corecte fara ca acestea  să fie umbrite de prejudecăţile de care am scapat.  Atunci când reusim sa depăşim  prejudecăţile  vom fi mai deschisi la la schimbarile din viata noastra.

Fii pozitiv in tot ce faci si in tot ce crezi . Este de înţeles că schimbarea  nu este un lucru placut pentru nimeni.  Dar, sa nu ignoram   partea bună a lucrurilor si faptul ca  o persoană se  va adapta  mai bine la noile împrejurari. .

Aveti curajul sa faceti schimbari in viata voastra  şi să deschideti calea unui viitor mai luminos si  mai bun.

 

Din aceeasi categorie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button