Dacă vrem să facem ceva…

16 octombrie 2018 destin valah Istorie

Mă, poate află și analiștii patriei iubite: nu Guvernul, oricare ar fi el, construiește autostrăzi. El decide construcția, și le plătește. Atât. Decizia lui băsescu, aceea de a nu construi autostrăzi, o decontăm acum. Pentru că o perioadă de timp nu am mai produs proiecte. Iar după aderarea la UE s-au schimbat regulile de accesare a fondurilor. De mai bine de un deceniu nu putem începe construcția autostrăzii Pitești Sibiu. Pentru că mereu intervine ceva, de cele mai multe ori dinspre Bruxelles. Sau se încaieră aceleași firme străine, care dețin monopolul pe piața construcțiilor de infrastructuri.

Dacă vrem să facem ceva, acel ceva în domeniu se va putea face FĂRĂ bani europeni. Cineva ia decizia, și o execută. Fără zeci de mii de pagini de birocrație, uitat în curul liliecilor, și alte tembelisme. Lucxru zi și noapte. Altminteri dracu ne ia! UE a devenit un coșmar pentru toată lumea. Ori se reformează, ori se destramă. Și ne vedem fiecare de ale noastre. Că nu putem fi toți solidari cu Germania, și cu noi nimeni. Ce zice Bruxellesul că e solidaritate n-are legătură cu ea. Este sclavie!

de Constantin Gheorghe
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.
Mergi pe prima pagina
Destin Valah © 2021 . Designed by: Livedesign